Glavna direktorica Nacionalne knjižnice Koreje posjetila Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti

U ponedjeljak, 9. svibnja 2022., predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademik Velimir Neidhardt, i upraviteljica Knjižnice HAZU, gđa Tamara Runjak, primili su gđu Suh Hye-ran, glavnu direktoricu Nacionalne knjižnice Koreje.

U njezinoj su pratnji bili gđa Ryu Eun-young, voditeljica Službe za internetske resurse, gđa Park Yoon-hee, Odjel za međunarodnu suradnju i gđa Nam Hyang, prevoditeljica za engleski jezik iz Nacionalne knjižnice Koreje, gđa Soonyoung Redden, projektna asistentica u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Koreji i g. Yang Han-mo, hanji fotograf/umjetnik.

Rad Knjižnice HAZU gostima je predstavila nova upraviteljica Knjižnice gđa Runjak. Razgovaralo se o hrvatsko-korejskoj suradnji i o mogućnostima unapređenja međusobnih odnosa. Delegacija je iskazala poseban interes za Bašćansku ploču u predvorju Palače.

Korejska delegacija doputovala je u Hrvatsku s ciljem produbljivanja suradnje uspostavljene prošle godine uspješnom izložbom pod nazivom Hrvatska književnost i kulturna baština od srednjeg vijeka do modernog doba. Izložbu su organizirali Nacionalna knjižnica Koreje i hrvatsko veleposlanstvo u Seoulu kako bi se korejskoj javnosti predstavilo kulturno bogatstvo Hrvatske, a u okviru koje su izloženi pretisci inkunabula iz NSK-a, ali i drugi izlošci hrvatske glagoljaške baštine.

Više o izložbi pročitajte ovdje:

http://www.croatia.org/crown/articles/11315/1/Exhibition-of-Croatian-culture-in-Korean-National-Library-in-Seoul-2021.html